De voordelen van online video

Bedrijfsfilm Den Haag

De voordelen van online video.

Bedrijfsfilm

Steeds meer bedrijven en instellingen zien de voordelen van online video in en publiceren bijvoorbeeld een bedrijfsfilm op hun website. Maar nog niet iedere ondernemer is overtuigd van de voordelen van online video.
Voor die mensen heb ik een aantal voordelen op een rijtje gezet:

Vertrouwen

Zien is geloven. Je kunt een goed geschreven stuk tekst op je website zetten en prachtige foto’s, maar video komt het dichtst bij de werkelijkheid. De kijker kan beter beoordelen of hij de ondernemer gelooft en vertrouwt.

Onderscheidend vermogen

Laten we eerlijk zijn: er zijn in jouw branche meer mensen die kwaliteit en service bieden. Dus waarom zouden klanten juist naar jóu toe komen? Ze komen naar jou omdat jij bent wie je bent. Jíj bent het onderscheidend vermogen. Door in een video jouw verhaal te vertellen, maak je je bedrijf menselijker en zullen bezoekers eerder overgaan tot afname van jouw product of dienst.

Betere uitleg van een product of dienst (ook voor crowdfunding)

Sommige producten of diensten zijn lastig te omschrijven. Een ‘uitlegvideo’ kan dan ook helpen om je doelgroep te bereiken. Denk daarbij ook aan crowdfunding. Een crowdfundingcampagne op Kickstarter zónder video heeft een slagingspercentage van 30 procent. Mét video heeft een campagne maar liefst 50 procent kans van slagen.

Meer bezoekers op je website

Google is gek op websites die gebruik maken van diverse soorten content. Wanneer de tekst, foto’s en video’s op een zoekwoord zijn geoptimaliseerd, verschijnt de website hoger in de zoekresultaten. En video heeft dan nog een extra voordeel: bezoekers blijven langer op je website, wat ook weer voor betere zoekresultaten zorgt.

Meer omzet

Vertrouwen, onderscheidend vermogen, meer bezoekers op je website, de gunfactor. Al deze voordelen van online video zorgen ervoor dat investeren in een goede bedrijfsfilm een slimme zet is. Het levert meer omzet op.

Ik wil meer weten!