Floris en Sindala

Als hij Floris was, was ik Sindala en als ik Willem van Hanegem was, was hij Lex Schoenmaker. Of andersom. We schelen maar een jaar, mijn broer Tjapko en ik. En hoewel we van elkaar verschillen zijn er ook veel overeenkomsten. Misschien dat we daarom allebei in hetzelfde vak terecht zijn gekomen: fotografie en video.

Zakelijk gezien hebben we een soort ‘WAT-relatie’: Working alone together. We hebben allebei ons eigen bedrijf en nemen los van elkaar opdrachten aan, maar we huren elkaar ook in als een productie daar om vraagt.
Soms is dat omdat de opdrachtgever (bijvoorbeeld Heineken) om zowel een video- als fotoreportage vraagt, dan is het handig als je met z’n tweeën bent. Maar het kan ook zo zijn dat een videoproductie vier ogen en handen nodig heeft om net dat beetje extra te kunnen leveren. Dat gevoel hadden we ook toen Carlo Straver ons benaderde voor de productie van een bedrijfsfilm. Dat wilden we volledig samen doen.
Die samenwerking beviel goed: we kennen elkaar natuurlijk al een tijdje dus voelen we elkaar goed aan, maar we vúllen elkaar ook aan. Dat én de fijne samenwerking met Carlo heeft een video opgeleverd waar we alledrie blij mee zijn, dus het zou zomaar kunnen dat we dit vaker gaan doen. U bent gewaarschuwd.