Online Fotocursus

‘Geef je ook cursussen en workshops op het gebied van fotografie?’ Die vraag wordt me nogal eens gesteld en dat is op zich niet zo vreemd met een kleine dertig jaar aan ervaring in de professionele fotografie.

Toch ben ik daar (nog) niet aan begonnen. Ik geef af en toe wel eens een lezing bij een fotoclub of voor groepen ondernemers, maar dat gaat dan meestal over hoe ik werk of hoe ik ondernemers kan adviseren over het gebruik van beeld.

Online fotocursus

Voor het samenstellen en geven van cursussen ontbreekt me de tijd. Ik heb het te druk met de productie van video en het zelf fotograferen en eerlijk is eerlijk: dat doe ik ook het liefst. Daarnaast zijn er voldoende collega’s en instanties die prima cursussen geven.
Zelf ben ik een fan van de Photofacts Academy. Hun aanbod van online fotografie cursussen is zeer uitgebreid en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. En naast fotocursussen hebben ze ook cursussen op het gebied van beeldbewerking met programma’s als Lightroom en Photoshop.

Groot aanbod

Je kunt er een basiscursus fotografie doen, waarin je alles leert over het werken met je camera, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor studiofotografie, landschapsfotografie, macrofotografie en bruidsfotografie. Voor iedere vorm van fotografie is wel een online fotocursus beschikbaar.
Zelf heb ik er ook een keer een cursus gevolgd. Omdat Apple stopte met de ondersteuning van het beeldbewerkingsprogramma Aperture, moest ik overstappen naar Lightroom. Dankzij de cursus bij Photofacts Academy, was ik daar snel aan gewend.

Gratis uitproberen

Kortom: wil je meer leren op het gebied van fotografie en doe je een fotocursus het liefst online? Dan vind ik Photofacts Academy de beste optie. En het mooie is dat je tijdens een gratis proefperiode van 14 dagen toegang hebt tot alle cursussen. Je kunt het gewoon uitproberen dus.

 

 

Ik wil beter leren fotograferen