Terugblik op 2015

Aan het einde van het jaar kijken veel mensen terug op wat er allemaal gebeurd is. Ook ondernemers doen dat. We zijn net mensen. Voor mij is 2015 een heel goed jaar geweest. Zowel op het gebied van video als fotografie was het erg druk. Opdrachtgevers vragen ook steeds vaker om een combinatie van die twee disciplines. Op die manier krijgen ze een video én een serie foto’s in dezelfde stijl. Goed voor de herkenbaarheid. Zo brachten we bijvoorbeeld ‘Het Groot Niet Te Missen Haags Kinderboekenfeest‘ in beeld voor de Bibliotheek Den Haag. En het mooie is: de foto’s kun je ook gebruiken in de video. Dat geeft vaak nét even iets extra’s.
Naast de reguliere bedrijfsvideo introduceerde ik het afgelopen jaar een nieuw product: Het Beeldverhaal. Daar krijg ik hele mooie reacties op. Het is persoonlijker dan een bedrijfsvideo, ideaal dus voor kleinere ondernemers.

Fotografie

Ook heb ik weer veel gefotografeerd het afgelopen jaar. Voor bedrijven, maar ook journalistiek. Nieuwe Revu is een regelmatige opdrachtgever geworden. Voor dat blad fotografeerde ik vooral veel onderwerpen op het gebied van cultuur en entertainment. Ik maakte o.a. reportages over ‘De Raggende Manne‘, cabaretier André Manuel, rapper Ronnie Flex en de helaas onlangs overleden Armand.

Maar genoeg geschreven tekst. Speciaal voor de beelddenkers onder jullie heb ik een compilatie gemaakt van een kleine selectie van wat ik het afgelopen jaar gemaakt heb. Veel plezier, prettige feestdagen en tot volgend jaar!